Se poate desprinde dintr-o singură bucată sau mai multe bucăți mici.

Se poate desprinde dintr-o singură bucată sau mai multe bucăți mici.

Pe măsură ce colul uterin devine mai moale și mai mare pentru a se pregăti pentru travaliu, acest dop se slăbește și cade. De obicei, este o cantitate mică de secreție asemănătoare jeleului roz sau maro. Se poate desprinde dintr-o singură bucată sau mai multe bucăți mici. Acest lucru se poate întâmpla și cu mult înainte de începerea travaliului activ. În sine, nu este un motiv pentru a suna.

Ești „dilatată” și „ștersă”?

Pentru a se întinde suficient pentru a face loc pentru copilul dumneavoastră, colul uterin trebuie să se subțieze și să devină mai mare (deschis). Când auziți medicul dumneavoastră vorbind despre cât de departe este colul uterin "ştearsă" (rărit) și "dilatat" (deschis), asta înseamnă. Colul uterin trebuie dilatat cu cel puțin 10 centimetri înainte de a putea începe să împingeți pentru a naște copilul.

Referință medicală WebMD Analizat de Nivin Todd, MD pe 10 septembrie 2020

Surse

SURSE:

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi: "Cum să știi când începe travaliul" și "Ameliorarea durerilor de spate în timpul sarcinii."

Medscape: "Maturarea colului uterin," "Amniotomie."

Medscape Multispeciality: "Sunt în travaliu?"

NHS: "Semne că travaliul a început."

femei & Spitalul pentru copii: "Semne de travaliu – Planificator de sarcină."

WomensHealth.gov: "Travaliul și nașterea."

Ați auzit despre poftele neplăcute pe care le au unele femei în timpul sarcinii. Legendarul miezul nopții aleargă după murături și înghețată. Dorul brusc, copleșitor de pepene verde sau chipsuri. S-ar putea să le fi avut chiar și tu.

Dar poftele au un revers despre care mai puțini oameni știu. Odată ce ești însărcinată, poți nu poftește-te de acel latte de dimineață care te-a făcut să mergi în fiecare zi. Este posibil să nu puteți trece pe lângă cafeaua locală, deoarece nu o puteți suporta acum.

Aproximativ jumătate din toate viitoarele mame ajung să aibă una sau mai multe aversiuni alimentare. Dintr-o dată, nu pot suporta anumite alimente, chiar și pe cele pe care obișnuiau să le iubească.

„Oamenii au tot felul de aversiuni. Nu sunt la fel”, spune Jennifer Wu, medic obstetrician și ginecolog la Spitalul Lenox Hill din New York.

Paharul tău de joe tinde să fie în fruntea listei de aversiuni. Alte lucruri pe care s-ar putea să nu le mai dorești sunt carnea, ouăle și alimentele picante sau grase.

Dacă aveți aversiuni pentru mâncare, sunt șanse să aveți grețuri matinale, greață și vărsături care afectează și diminețile, după-amiezii, serile și nopțile unor femei. Aversiunile și grețurile matinale încep adesea la o săptămână una de alta, de obicei în primul trimestru.

În timp ce aversiunile și poftele alimentare sunt la apogeu în prima jumătate a sarcinii, ele pot dura toate cele 9 luni și chiar și mai departe. Pot să plece și ei, apoi să se întoarcă. Și rămân unul dintre multele mistere ale sarcinii.

„Nimeni nu știe cu adevărat de unde provin aversiunile alimentare”, spune Anjali Kaimal, MD, specialist în medicina fetală maternă la Spitalul General Massachusetts din Boston. Dar, ca și în multe lucruri în timpul sarcinii, povestea începe probabil cu hormoni. „HCG (gonadotropina corionică umană) este ceea ce credem că este de vină”, spune Kaimal.

Acest hormon joacă multe roluri în timpul sarcinii. Are tendința să atingă punctul cel mai înalt în primul trimestru. „HCG atinge vârfurile în a 11-a săptămână de sarcină, apoi începe să scadă”, spune Kaimal. Cam în aceeași perioadă femeile au cele mai multe greață și vărsături. „Deci se pare că este probabil totul legat.”

A continuat

Alți hormoni pot fi în spatele modificărilor mirosului și gustului raportate de multe femei însărcinate.

„Femeile au un simț al mirosului și al gustului crescut în timpul sarcinii și orice cu un miros puternic te poate face să te simți greață”, spune Wu. Dar nu este o regulă tare și rapidă. „Mulți oameni au o aversiune pentru pui, chiar dacă nu miroase atât de puternic”, spune Wu.

Modificările hormonale vă fac, de asemenea, să faceți mai multă salivă. Pentru unii, asta se poate traduce într-un gust metalic. „Este un gust pe care nu-l poți scoate din gură”, spune Kaimal. „Are mai puțin de-a face cu aversiunile, dar oamenii nu vor să mănânce deloc.”

Pentru mulți experți, hormonii reprezintă începutul și sfârșitul poveștii aversiunii alimentare. Practic, ei cred că a nu dori anumite alimente este un produs secundar al hormonilor dispăruți.

Alții, totuși, cred că aversiunile pentru mâncare, împreună cu greața și vărsăturile, servesc (sau au servit) unui scop: să îndepărteze femeile de alimentele care ar putea conține lucruri dăunătoare mamei sau copilului.

„Îți poți imagina că a fi capabil să detectezi cu ușurință ceva care a început să [strice] ar fi putut fi util”, spune Kaimal.

Pentru a stimula teoria, femeile care au greturi matinale tind sa aiba mai putine avorturi spontane, nasteri morti si bebelusi prematuri.

Momentul are, de asemenea, sens. Primele 3 luni de sarcina, cand tind sa apara aversiunile alimentare, este si perioada in care bebelusul se afla in cel mai vulnerabil stadiu de crestere.

Aversiunile alimentare sunt rareori dăunătoare mamei sau copilului, chiar dacă uneori poți evita alimentele care sunt bune pentru tine.

„Principalul lucru este să ne asigurăm că aversiunile nu le determină pe femei să evite anumite substanțe nutritive sau anumite aspecte ale dietei de care au nevoie”, spune Kaimal. „Trebuie să respecți aversiunile și să te uiți la dieta generală. Este greu să spui: „Îmi pare rău că mâncarea te dezgustă, dar tot trebuie să o ai.”

Și dacă o femeie nu primește suficienți nutrienți, cum ar fi cei de care au nevoie din pește și fructe de mare (o altă aversiune alimentară comună) sau fierul din carne roșie, suplimentele cu fier și ulei de pește pot face truc.

„Le spun [femeilor] să le asculte trupurile”, spune Wu. „Scopul nostru este în principal să încercăm să obținem calorii în ele. A mânca multă pâine simplă nu este ideal, dar trebuie, de asemenea, să obținem suficiente calorii.”

Caracteristica WebMD Analizat de Nivin Todd, MD pe 20 decembrie 2016

Surse

SURSE:

March of Dimes: „Pofte în timpul sarcinii”.

Ghidul de sarcină la Harvard Medical School: „Cum se schimbă obiceiurile alimentare”.

Jennifer Wu, MD, medic obstetrician/ginecolog, Spitalul Lenox Hill, New York.

Frontiere în psihologie: „murături și înghețată! Pofta de mâncare în timpul sarcinii: ipoteze, dovezi preliminare și direcții pentru cercetări viitoare.”

Anjali Kaimal, MD, specialist în medicina fetală maternă, Massachusetts General Hospital, Boston.

Clinicile de Gastroenterologie din America de Nord: „Grăață și vărsături de sarcină.”

Ecologia alimentației și a nutriției: „Senzații de apetit și greață și vărsături în timpul sarcinii: o prezentare generală a explicațiilor.”

Ecologia alimentației și a nutriției: „Aversiunile și poftele alimentare în timpul sarcinii timpurii: asociere cu greață și vărsături.”

Biologie reproductivă și endocrinologie: „Funcțiile biologice ale hCG și ale moleculelor legate de hCG.”

Te întrebi dacă ai putea fi însărcinată? Singura modalitate de a ști sigur este să faci un test de sarcină.

Dar există caralean plafar devreme simptome ale sarcinii care ar putea indica posibilitatea. Iată ce să cauți.

Toate femeile au simptome precoce ale sarcinii?

Fiecare femeie este diferită. La fel și experiențele lor legate de sarcină. Nu fiecare femeie are aceleași simptome sau chiar aceleași simptome de la o sarcină la alta.

De asemenea, deoarece simptomele timpurii ale sarcinii imită adesea simptomele pe care le-ați putea experimenta chiar înainte și în timpul menstruației, este posibil să nu realizați că sunteți însărcinată.

Ceea ce urmează este o descriere a unora dintre cele mai comune simptome precoce ale sarcinii. Trebuie să știți că aceste simptome pot fi cauzate de alte lucruri, în afară de faptul că sunteți gravidă. Deci faptul că observi unele dintre aceste simptome nu înseamnă neapărat că ești însărcinată. Singura modalitate de a spune cu siguranță este cu un test de sarcină.

Spotting și crampe

După concepție, ovulul fertilizat se atașează de peretele uterului. Acest lucru poate provoca unul dintre primele semne ale sarcinii — pete și, uneori, crampe.

Asta se numește sângerare de implantare. Apare oriunde între șase și 12 zile după ce ovulul este fertilizat.

Crampele seamănă cu crampele menstruale, așa că unele femei le confundă și sângerarea cu începutul menstruației. Sângerarea și crampele sunt totuși ușoare.

Pe lângă sângerare, o femeie poate observa o scurgere albă, lăptoasă din vagin. Aceasta este legată de îngroșarea pereților vaginului, care începe aproape imediat după concepție. Creșterea crescută a celulelor care căptușesc vaginul provoacă secreția.

Această scurgere, care poate continua pe tot parcursul sarcinii, este de obicei inofensivă și nu necesită tratament. Dar dacă există un miros neplăcut legat de secreție sau o senzație de arsură și mâncărime, spuneți medicului dumneavoastră, astfel încât acesta să poată verifica dacă aveți o infecție cu drojdie sau bacteriană.

Modificări ale sânilor

Modificările sânilor sunt un alt semn foarte timpuriu al sarcinii. Nivelurile hormonale ale unei femei se schimbă rapid după concepție. Din cauza modificărilor, sânii lor pot deveni umflați, dureri sau furnicători o săptămână sau două mai târziu. Sau se pot simți mai grei sau mai plini sau sensibili la atingere. Zona din jurul mameloanelor, numită areola, se poate întuneca și ea.

Alte lucruri ar putea provoca modificări ale sânilor. Dar dacă modificările sunt un simptom precoce al sarcinii, rețineți că va dura câteva săptămâni pentru a vă obișnui cu noile niveluri de hormoni. Dar atunci când se întâmplă, durerea de sân ar trebui să scadă.

A continuat

Oboseală

A te simti foarte obosit este normal in sarcina, incepand devreme.

O femeie poate începe să se simtă neobișnuit de obosită la o săptămână după ce a rămas însărcinată.

De ce? Este adesea legat de un nivel ridicat al unui hormon numit progesteron, deși alte lucruri — cum ar fi niveluri mai scăzute de zahăr din sânge, tensiune arterială scăzută și o creștere a producției de sânge – pot contribui toate.

Dacă oboseala este legată de sarcină, este important să te odihnești din plin. Consumul de alimente bogate în proteine ​​și fier poate ajuta la compensarea acestuia.

Greață (grețuri matinale)

Greturile matinale sunt un simptom celebru al sarcinii. Dar nu orice femeie însărcinată îl primește.

Cauza exactă a grețurilor matinale nu este cunoscută, dar hormonii de sarcină contribuie probabil la acest simptom. Greața în timpul sarcinii poate apărea în orice moment al zilei, dar cel mai frecvent dimineața.

De asemenea, unele femei tânjesc sau nu suportă anumite alimente atunci când rămân însărcinate. Asta e legat și de schimbările hormonale. Efectul poate fi atât de puternic încât până și gândul la ceea ce a fost o mâncare preferată poate întoarce stomacul unei femei însărcinate.

Este posibil ca greața, poftele și aversiunile alimentare să dureze toată sarcina. Din fericire, simptomele se diminuează pentru multe femei în aproximativ a 13-a sau a 14-a săptămână de sarcină.

Între timp, asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă, astfel încât dumneavoastră și copilul în curs de dezvoltare să obțineți nutrienți esențiali. Puteți discuta cu medicul dumneavoastră pentru sfaturi în acest sens.

Perioada ratată

Cel mai evident simptom precoce al sarcinii — și cel care determină majoritatea femeilor să facă un test de sarcină — este o perioadă pierdută. Dar nu toate menstruațiile ratate sau întârziate sunt cauzate de sarcină.

De asemenea, femeile pot prezenta unele sângerări în timpul sarcinii. Dacă sunteți însărcinată, întrebați medicul despre ce ar trebui să fiți conștient de sângerare. De exemplu, când sângerarea este normală și când este un semn de urgență?

Există motive, pe lângă sarcină, pentru a lipsi menstruația. s-ar putea să te îngrași sau să slăbești prea mult. Problemele hormonale, oboseala sau stresul sunt alte posibilități. Unele femei le lipsesc menstruația când încetează să mai ia pilule contraceptive. Dar dacă o menstruație întârzie și este posibilă sarcina, poate doriți să faceți un test de sarcină.

A continuat

Alte simptome precoce ale sarcinii

Sarcina aduce schimbări în echilibrul tău hormonal. Și asta poate provoca alte simptome care includ:

Urinare frecventa. Pentru multe femei, aceasta începe în a șasea sau a opta săptămână după concepție. Deși acest lucru ar putea fi cauzat de o infecție a tractului urinar, diabet sau utilizarea diuretice, dacă ești însărcinată, cel mai probabil se datorează nivelurilor hormonale. Constipație. În timpul sarcinii, nivelurile mai ridicate ale hormonului progesteron vă pot provoca constipație. Progesteronul face ca alimentele să treacă mai lent prin intestine. Pentru a ușura problema, bea multă apă, fă sport și mănâncă multe alimente bogate în fibre. Modificări ale dispoziției. Acestea sunt frecvente, mai ales în primul trimestru. Acestea sunt, de asemenea, legate de modificările hormonale. Dureri de cap și dureri de spate. Multe femei însărcinate raportează dureri de cap ușoare frecvente, iar altele au dureri de spate. Ameţeală și leșin. Acestea pot fi legate de dilatarea vaselor de sânge, scăderea tensiunii arteriale și scăderea zahărului din sânge.

O femeie însărcinată ar putea avea toate aceste simptome sau poate avea doar unul sau două. Dacă oricare dintre aceste simptome devine deranjant, discutați cu medicul dumneavoastră despre ele, astfel încât să puteți face un plan pentru a le compensa.

Referință medicală WebMD Evaluat de Trina Pagano, MD pe 19 octombrie 2020

Surse

SURSE:

Asociația americană a sarcinii: "Simptomele sarcinii — Semne precoce ale sarcinii."

Clinica Mayo: "Simptomele sarcinii: ce se întâmplă imediat."

SavingAngel.org: "Simptomele precoce ale sarcinii."

Educație pentru sarcină: "Simptomele precoce ale sarcinii secreție, arsuri la stomac, greață și multe altele."

Travaliul poate fi indus în mod natural?

Mai e doar o săptămână până la tine Data scadentă. Cauți pe internet o modalitate de a convinge copilul să iasă la timp — sau poate chiar cu câteva zile mai devreme. Panourile de mesaje sunt pline de sugestii pentru inducerea travaliului "natural." Acestea variază de la consumul de alimente picante până la consumul de ulei de ricin.

Dar chiar funcționează ceva? Experții în naștere spun că nu există nicio dovadă bună.

Singurele metode sigure și de încredere pentru începerea travaliului implică medicamentele administrate la spital. Doar câteva tehnici non-medicale arată vreo promisiune, dar juriul este încă în discuție. Cele mai multe alte tehnici sunt zvonuri, puțin probabil să ajute în cel mai bun caz și potențial dăunătoare.

Modalități posibile de a induce travaliul în mod natural

Când vine vorba de inducerea travaliului, următoarele metode atrag recenzii mixte de la experții în naștere. Fie nu există dovezi care să le susțină, fie ar putea funcționa, dar prezintă riscuri. Dacă intenționați să încercați oricare dintre ele, consultați mai întâi medicul sau moașa.

acupunctura

Acupunctura poate ajuta la travaliul. În anumite părți ale Asiei, a fost folosit de secole pentru a declanșa travaliul. Unele studii sugerează că poate ajuta femeile care sunt însărcinate în 40 de săptămâni sau mai puțin, dar s-ar putea să nu ajute la travaliul la femeile care sunt însărcinate după termen sau în 41 de săptămâni sau mai mult. Este nevoie de mai multe cercetări.

Sex

O altă strategie care primește recenzii pozitive de la medici și moașe este inducerea travaliului în același mod în care ați început sarcina — făcând sex.

Deși nu există nicio dovadă că sexul poate începe travaliul, există un motiv întemeiat pentru care ar putea. Sexul eliberează prostaglandine, substanțe asemănătoare hormonilor care sunt ca medicamentele folosite pentru a induce travaliul. Dacă ești confortabil să faci sex, nu va strica să încerci. Asigurați-vă că apa nu s-a rupt și că medicul sau moașa v-a dat undă verde. 

Alte Metode

Plimbări lungi: a merge la plimbare este un exercițiu bun, dar experții nu cred că va ajuta la travaliul. Alimente picante: este o teorie populară, dar nu există o legătură directă între stomac și uter. Deci, nu există niciun motiv să credem că un anumit tip de mâncare va provoca contracții. Ulei de ricin: Unii experți recomandă să luați o cantitate mică de ulei de ricin după a 38-a săptămână. Dar uleiul de ricin provoacă diaree și poate provoca deshidratare. Cohosh: Unele femei încearcă să înceapă travaliul cu cohosh, dar medicii avertizează că această plantă conține substanțe chimice pe bază de plante care pot acționa ca estrogenul în organism. Ulei de primulă: Această plantă are substanțe pe care corpul tău le transformă în prostaglandine, care înmoaie colul uterin și îl pregătesc pentru travaliu. Ceai roșu din frunze de zmeură: Unii oameni cred că acest ceai de plante ajută la travaliul spontan.

Tags: No tags

Comments are closed.